2011. március 26., szombat

Ernest H.Shepard

Ernest H.Shepard


Nálunk is ismert és sokak kedvenc mesekönyve:


" Ez a döngicsélés jelent valamit. Olyan nincs, hogy csak döngicsélés van meg zümmögés, és az nem jelent semmit. Ha döngicsélés van meg zümmögés, akkor ez azt jelenti, valaki vagy valami döngicsél, illetve zümmög, és amennyire az én műveltségem futja, az egyetlen elképzelhető ok, ami valakit döngicsélésre, illetve zümmögésre indíthat, abban leli magyarázatát, hogy az illető egy méhecske."

2011. március 22., kedd

Vladislav Yerko

Vladislav Yerko


 Magyarul is megjelent könyve:


" Több mint 100 terem, kisebbek-nagyobbak, valamennyi hóból-ez a Hókirálynő palotája. Falai kavargó hóörvények, ablakai csípős szelek voltak.A szikrázó Északi Fény világított be rajtuk. Ha tudnátok, milyen üresek és hidegek voltak!A Hókirálynő termeit bizony még sohasem járta át az öröm. A temérdek üres helyiség volt egy befagyott tó, amelynek jégtükre ezer egyforma darabra törött, s emiatt olyannak tűnt, akár egy műremek. A tó közepén maga a Hókirálynő ült. Azt mondta az értelem tükrének közepe ez, és ilyen csak egyetlen van  a világon. A kis Kay egészen kékre fagyott a hidegtől, szinte fekete volt az arca, de nem vette észre, mert valahányszor a Hókirálynő megcsókolta, mindig elmúlt  a borzongása a szíve pedig időközben jéggé fagyott. Éles, lapos jégdarabokat rakosgatott egymásra, számtalan változatban illesztette össze őket, csak hogy valamit varázsoljon. A jéggel való játék az értelmét tette próbára, s minthogy az üvegdarab még mindig a szemében volt, így nagy jelentőséget tulajdonított az ilyesfajta foglalatoskodásnak. Egyetlen szót nem tudott csak kirakni, hiába próbálkozott minduntalan: ez a szó az ÖRÖKKÉVALÓSÁG. "

2011. március 21., hétfő

Adrienne Segur

Adrienne Segur
Nálunk megjelent könyvéről sajnos nem tudok, ha valaki tud róla legyen szíves jelezze nekem!

2011. március 20., vasárnap

Angela Barrett

Angela Barrett

Nálunk is kapható könyve:


" Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Király.Ennek a királynak volt 8 hegedűse meg egy bölcs macskája - úgy hívták, hogy Joachim-,meg annyi de annyi számtartója, hogy számon se tudta tartani őket, pénze bezzeg annál kevesebb volt. Joachim maga is szépen hegedült,merthogy annak a híres nevezetes hegedűs macskának volt távoli leszármazottja, amelyik egy híres angol mondóka szerint a tehenével átugratta a Holdat.Néha be is állt a Király kis zenekarába kilencedik hegedűsnek. Egy király, akinek az udvarában többen hegedülnek, többet ér mint egy király, akinek a bankban sok pénze van - ez a szólás járta az országban, melynek népe szerette  a muzsikát, és igencsak kedvelte a találós szólás-mondásokat."

Marcel Marlier

Marcel Marlier
Nálunk kapható könyvei: Márti sorozatok
Alison Edgson

 
Alison Edgson

 Nálunk is kapható könyve: